Tuesday, April 19, 2011

Kemalangan Yang Berlaku Disepanjang Jalan


Assalamualaikum..


Hari ahad yang lepas dalam perjalanan alor gajah ke kuala sungai baru kepada siapa yang duk alor gajah tahu lah kan. Mase dalam perjalanan dekcik drive ke sana ke mari pergi kenduri ustaz,akhirnya kwin gak ustaz 2 dah lame dah membujang. tahniah lah ustaz semoga bahagia hingga akhir hayat.


Time nak hantar adik dekcik ke kolej dye di kuim kuala sungai baru terdapat banyak kemalangan antaranya biawak,tikus,burung dan katak..jumlah binatang yang dapat terkorban 4 biawak, 2 tikus, seekor burung, 2 katak sungguh sadis sekali tragadi 2, banyak nyawa yang terkorban..


Jangan lah melintas seperti ayam nanti terus mati katak seperti binatang2 yang mati di tepi jalan, sungguh menyedihkan kerana bangkai 2 baru agy sungguh mengelikan pun ada gak..






nie lah antara contoh gambar2 binatang yang terkorban 2, sungguh mengelikan time cari gambar nie..terpakse cari untuk simple..Nasib kow lah binatang mati macam 2 jew sape sruh lintas macam 2 nasib baik akal x ada..

Thanks bace entry dekcik nie..klu sudi komen klu suke like k..hehe..=) wasalam..



21 meluahkan perasaan:

ann dhaniah said...

wa!! geli sunggoh!!
ingatkan manusia xcident..ropenye binatang..mereka juga hamba Allah yg ade nyawa ;)

Dekcik said...

hehe..saje wat gempak geli kan..

budak kampung said...

heheheh....katak itu comel keh3

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

adehhhh...suspen jek kamo neyh, aishhh...pukol kangg, huu..

movie The Roomate smlm best taw! ^^

tengok nie Cik Bunga di GSC bersama Nuffnang blogger

dwaty said...

salam dekcik... singgah sini...

Arol Mubin said...

Nasib baik kucing takde. Hari tue Arol belajar memandu, 2 ekor kucing mati tengah jalan. :'(

Entri terbaru : Ada Orang Rasa Blog Arol Patut Popular - Biar Betul ? Hehe. :)

~nsar~ said...

geli.. tapi tak leh tengok yang comel2 mati.. kesian.. peh tu ka.. sob sob sob...

Cik Azizah said...

weeeeee~~ ingatkan ape...

rupanya binatang.kuikui..biasalah binatang kan xde akal..melintas ikut suka lah..
amiko ko..jadi bangkai pon..

Miss Ran said...

ceh haiwan..erm patut selitkan unsur nsihat..br best

Dda Ly said...

byk yg terkorban nampaknye tu..hihih

cik fara said...

kalau laluan kampung biasa lah tuhh . tp seronok kan ? tak pyh dh peg zoo. ;DD

Fyqa said...

wehh sengal. hahahha

bajet kau syg binatang lah ni.

bagus. lenkali klo nmpak dorg nak mlintas, kau slmatkan k. smpan wat pliharaan.

trmasuk bnda2 yg kau jumpa kat utan tuh. haha

nureenina said...

suspen2..huhu

Dekcik said...

haha..masing2 kene tipu..=p

cik Ida said...

siannye binatang tu...

hehehehe.. wat suspen je la dekcik nie..

anyway, happy birthday my dear.. may ALLAH bless u always..

pssssttt.. tahu dari blog AROL MUBIN. ^____________^

Lulu caldina said...

ekeke..selalunya kalau tgh drive dan nampak kambing (anjing) kat tepi jalan, lulu akan tanya knp dia terbaring kat situ, takde tpt lain ke nak tidur..ekeke

mama tims said...

dekcik..owhh..sgt sadis sekali..

salam knal akhirnya mama terjah dekcik jg,tq terjah blogv mama ye dekcik..

KyêrulL said...

(-__-) ingatkan apelah HAHAHA

Anati Soki said...

heee.. bgitu banyak nyawa terkorban.. hehehee.. anat fllow kamu!!!

Iera Lollies said...

la siannyer..
banyak la kemalangn binatang dekcik nampak ek..
ish3 :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

orang melaka ke... senang2 lawat la saya kt giant bachang pada waktu malam yerk... hahaha.. cm good2 luck aku ne :)


ShoutMix chat widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ALwaYs HapPy Design with love by CikBulat