Sunday, December 25, 2011

| Madah Pada Petang Ahad |

Assalamualaikum..

Pujukan lah hati dengan apa yang telah allah tugaskan 
bahawa yg baik pada pandangan kita
 belOm tentu baik dalam realitinya..
Katakan, dia yg pergi itu bukan yg terbaik , 
mungkin dia terbaik tpi untuk owg lain
 & yg terbaik utk kita 
pasti datang sebagai pengantinye.. :)





jom jemput tgk lens ade promosi..
sape x tengok rugi..hehe..
kat sini.


Sunday, December 18, 2011

Seronoknye Dapat Mandy Kat Sunway Lagoon

Assalamualaikum..

Weeee huuuu...sebenarnye dah lame berangan2 nak mandy2
kat sunway nie,tgk mcm seronok an..

Tetibe ade sedare  ajak pg sunway sebab ade hari keluarga
MPSJ,puchong , huh dapat tiket free ooo..Best2..
Dekcik terus setuju lah kan dengan keizinan
ayah n mama..




thanks singgah n like entry nie :D

Monday, December 12, 2011

| Mimpi Mainan Tido |

Assalamualakum..

Malam tadi blom pukul 12 dekcik dah mule cek result dekat ipelajar,punye lah bzy nye time 2 hampir berape jam gak lah tunggu..akhirnye serrender gak,sebab mata dah sakit nak tahan,badan penat sebab jalan2 dekat bandar melaka. 

Walaupun badan nie penat tapi masih susah nak tido sebab memikirkan ape lah keputusan result nanti..pikir nye pikir sampai lah terlelap. Biase lah kan kalau kite terlalu memikirkan satu hal 2..mesti kite mimpi benda 2 nye..

Boleh lak mimpi buruk dalam tido,mimpi ade 3 carry paper lak tu..peh seram sejuk,takot cuak semua ade lah, mula resah dalam tido peluh semua ade..*ape lah aku merepek nie ..tiba2 dgr bunyi henfon berbunyi,hurm terkejut seketika rupa2 nye si dye kejut dekcik bangun tuk solat subuh,selalu dekcik yang kejut dye skrg terbalik sudah.. Sebelom jawap henfon tu,punye lah bersyukur sangat sebab tadi 2 mimpi jew. Blom agy cek result..

Lepas solat subuh semua, dekcik terus on lappy, on9 cek result nasib baiklah line menyebelahi dekcik, dan terus jew dapat cek keputusan ngan jaya nye..hurm ALHAMDULILAH SYUKUR kepada ALLAH dekcik lulus semuanye..Rupenye mimpi 2 hanya mainan tido jew, xyah percaya sangat lah kan..



Dekcik rase macam nak sujud syukur kat padang pasir jew.. : D
sape ske baby jom tgk sini.




Saturday, December 10, 2011

Step Aksi Si Comel

Assalamualaikum..

Kowng TengOk lah Betape Comelnye baby nie..
kalau dapat baby secOmel nie dekcik mmang gigit2 lah kan
geram sangat,rase nak cubit2 jew..

muka baby yang ngah x paham cube tgk..






kelakarkan ayah dye nak bagi baby 2 muke agy cantik..


Maap lah yer dekcik nie suke sangat melayan bdk2 kcik 
kalau dapat habis layan lah..hehe..
sape yang layan cerita korea mesti tahu baby nie
dalam cerita ape..




Monday, December 5, 2011

Sweetnye Dye...Eeee Jelez tahu !!

Assalamualaikum..

Sambil gigit2 bantal & Belasah bear yang x bersalah..
akibat jelez tgk retis yang baru berkawin..
sungguh romantik..x cye tgk lah siap bace
puisi kat isteri..



sweetkan diorang harap hubungan mereka bahagia
sentiasa,untuk selamanya..insyallah,amin :D



Tuesday, November 29, 2011

Usah Lepaskan !!

Assalamualaikum..

Merdunya suara dye.. terpegun bila dengar..
lagu pown best..terbaikkk..

Yang terindah terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu sebegitu
Pudar kah sudah cinta yang ku beri
Bewarna warni segala
Yang dijanjikan ia

(Korus)
Usah biarku bersendirian
Usah biar hati mu di tawan
Usah biar diri ku disini
Seorang menunngu tanpa teman

Usah lepas genggaman tangan mu
Usah biar semua berlalu
Usah terlupa perasaan hati
Pertama kali kita bertemu
Usah lepaskan

(Bridge)
Tak mudah ku melupa segala yang berlalu
Ku ingin selalu bersama mu

(Ulang korus)
Ku tak peduli apa sebabnya
Engkau dan dia harus bersama
Mendungnya langit bila berkata
Kita patutnya masih bercinta
Usah lepaskan
Usah lepaskan

Yang terindah
Terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu
Sebegitu..



moga terhibur yer..love it..


Wednesday, November 23, 2011

Ewwww..teruknyer awk...

Assalamualaikum..

Baru seminggu cauple. buat status kat facebook

gegurl> syg awk sanad2 awk jgan tinggalkan kite taw, syg awk
smpai bile2 auw..ngeeee......

relationship with __________.
yang lelaki nie x penah plak nak komen2 post yang dye buat..

 Dah sebulan cauple. update lagi post..

gegurl> Nak wat mcm mane dah owg xske kat kitewww.
so kte ptus lah. syer syg awk tapi awk x ske kat syer dah.. (alasan
gegurl tu lah)

lepas 2 minggu selepas putus. update agy post dan relationship baru..

relationship with __________.

ramai kawan2 facebook komen, ade gak mulut yang agak
jahat n berani nak tegur dye.."ai cepat dpt pengganti",
huhuhu no komen lah kan..

gegurl> Syer bahagia ngan awk auw..Terima kasih wat
sayer happy, syg awk sanad2 ..muaahaaa..

sebulan setengah cauple..relationship tetibe2 berubah jadi 
single available plak kan..huhu..kawan dalam facebook yang selalu
stalker dye mesti meluat kan..

gegurl> aku benci kau berani kau tipu aku..sedeyh2... 

Hurm macam nie lah kehidupan gegurl nie, asyik tukar pasangan jew. Cepat betol sayang seseorang dan cepat sangat kau dapat pengganti nyah. nmpak sangat time couple dulu kau x setia wahai gegurl2, Berkawan seribu, berkasih biar satu..Mintak dijauhkan lah daripda keturunan dekcik tabiat yang macam nie..kite sebagai perempuan kene jual mahal ckit..sekian

gambar hiasan

Thursday, November 17, 2011

Merdeka Akhirnya !!

Assalamualaikum..

Alhamdulilah akhirnye tamat lah sudah
peperangan..haha mcm nak pergi perang ape lah kan..
actually ,dekcik baru abis final exam..
seminggu nie tiap2 hari ade paper..

Disebabkan Final Dekcik xTIDO,mkan ntah kemana
mandy ntah ke mane..akhirnye semua berakhir
& tamat lah semester 5 di politeknik merlimau..
Tunggu nak masuk sem 6 plak..

Lepas Dah tengOk bola nie,dekcik nak layan
cerita korea sampai lebam..haha..
ini entry untuk hari nie.anda bosan??
kesian..kesian..hehehe...=D


lps abis final nie rase nak pergi berjalan puas2 jew..hahaha..:)
.


Sunday, November 13, 2011

Baru Darjah 4 Dah Pandai?? MANTAP

Assalamualaikum..

Entry ringkas, saje nak hilangkan tension 
study math, esok final exam..
wish me luck k ;)

Dekcik nak tunjuk satu video seorang budak darah 4.
Kecik2 dah ade suara yang mantap..
x caye kowng tgk lah :)
kbye salam ..


Friday, November 4, 2011

Final ??? =|

Assalamualaikum..


Update blog yang ringkas tuk minggu nie..
oleh sebab sekarang nie dekcik dah mula study tuk
final exam so sgt bzy lah smpai x leh nak update blog..
kalau setakat on9 fb tu kejap bleh lah..
kalau nak mengadap blog nie..
NO WAY U LIE Lah kan..




Ok dalam kesemptan nie dekcik nak wish kan
budak2 politekinik merlimau terutamanya..
wish ur luck, and gud luck tuk semua warga2
politeknik satu malaysia, selaras kan kite final,
ape2 pown gud luck..

Dan x lupa juga SELAMAT HARI RAYA ADHA
kepada umat islam..semoga same2 kite dapat
keberkatan insyallah..


ok selamat bertemu agy.thanks singgah 
dekcik nye blog..=D






Thursday, October 27, 2011

Bosan Aku Penat !!

Assalamulaikum..

Malam nie dekcik nak cerita tentang puisi, kalau x ske x pew dekcik xpakse tuk bace..tajuk tu ade kene mengena ngan puisi yang dekcik nak kongsi nie..Teringat dulu..dekcik suke sangat reka puisi & sangat puisi tentang cinta,kehidupan..time hujan sambil mengadap hujan yang renyai2..punye lah banyak idea nak reka puisi..

Puisi yang dekcik suke n xkan dekcik lupakan,puisi dalam cite ada apa dengan cinta..'tentang seseorang' time 2 dian bace syair 2 sekali ngan nyanyi, memang syahdu..tersentuh..nak tahu puisi ape..bace nie..


Ku lari ke hutan kemudian menyanyiku,.
Ku lari ke pantai kemudian teriakku
Sepi..sepi dan sendiri aku benci
Ingin bingar aku mau di pasar..
Bosan aku dengan penat
Enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh
Ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih
Kenapa tidak kau goyangkan saja locengnya biar terdera
Atau aku harus lari kehutan
Belok ke pantai..?

Bosan aku dengan penat
Dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri..


nak tengok video puisi nie klik kat sini..

thanks 4 coming..enjoy keyh....





Sunday, October 23, 2011

Perubahan Muka???



Assalamualaikum..

Nie lah pic dekcik pada sem 1 sampai lah sem 5..
kowng tgk sendiri agak2 ade ke perubahan dekcik..
huhu..sukar digambarkan..masing2 menilai kita kan =D

Dekcik bukan comel & cantik mcm kowng..
tapi dekcik bersyukur allah jadikan dekcik sempurna..=)
alhamdulilah....




Saturday, October 22, 2011

Berapa Owg akan view video nie??

Assalamualaikum..

Nak tahu video ape yang dekcik maksudkan??
Jom lah terjah..HEHEHE..

Agak2 sampai 4 juta x diowng tgk video nie..



ok selamat menonton..=D



Thursday, October 20, 2011

Mak Bedah Jakun HAHA..

Assalamualaikum..


Hey semua yang mengunjung blog dekcik harap kown xpenah jemu
tuk datang blog nie,semalam nye entry septutnya nie..
oleh kerana internet lmbat dekcik post hari nie jew..

Semalam time kelas bengkel dekcik ngan kawan2 belajar tentang
jenis kamera ngan perakam ,masing2 baru  first time nak rase
pegang kamera digital yang besar , owg wat pg shooting2 2..
kte owg kene try pasang dan kene tahu function kamera 2..

Kawan2 dekcik masing2 ambik kesempatan,diowg ambil lah gmbar
siap buat mcm rakaman..dah mcm wartawan dah diowng..
kan muke dekcik mcm najwa latif 2 lah diowng konon2
nye temu ramah dekcik lah..siap wat poster..hehe..





agak ade bakat x kite owg nak jadi crew..hehe...
sebenarnya bnyk agy gambar..mls jew
nak letak bnyak2..




Saturday, October 8, 2011

Tabahkan Hati Hamba Mu Nie Ya Allah

Assalamualaikum..


Setiap manusia allah akan menguji nye dengan pelbagai dugaan yang x di sangke, kite sebagai hamba allah yang lemah perlu bersabar walau ape pun rintangan dugaan yang allah berikan.. Dekcik sebagai manusia yang lemah redha akan kententuan nye..


Luka itu pedih..menyucuk kalbu dan mendera jiwa.. Hati rasa tersirat kerana kepedihan yang dirasakan...hikmahnya tersirat... Kata-kata bisa menguris orang lain.. bisa menyedihkan orang lain.. Namun, apalah dayaku untuk membuat hati ini bertaut semula.." Sabar itu pengubat jiwa dekcik.. Dekcik bersabar dengan kata-kata walaupun dekcik tahu dekcik x mempunyai kekuatan maksimum..


Hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar seorang manusia yg sempurna..bnyak perlu dikorbankan,banyak juga yang ter[aksa dilepaskan..sekali langkah tersadung,rebah menyembah & terasa sakitnye..sekali langkah gagah, tersenyum..bersyukur,bahagia & ceria..tetapi semua itu memerlukan pengorbanan..menunutut kesabaran dan airmata..Selagi prinsip hidup di atas landasan yg betul,usah gusar pada 'anugerah Ilahi'.. anggaplah bila sesekali di duga & di uji, itu hanya sekadar utk mematangkan dan mengajar kita bangun utuk mnjadi sesempurna insan..


ikhlas luahan dari dekcik, dan sesetengah perkataan yang dekcik cari dari sumber..terima kasih singgah blog dekcik..=D




Hanya mampu tersenyum...=D



Friday, September 23, 2011

Bagus ingat mati tapi...


Larangan Meminta-minta Mati

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: ” Jangan sesekali seseorang daripada kamu bercita-cita hendak mati kerana sesuatu bencana yang menimpanya; kalau keadaan mendesaknya meminta mati, maka hendaklah ia memohon dengan berkata : Ya Tuhanku, hidupkanlah daku selagi hidup itu lebih baik bagiku, dan matikanlah daku apabila mati itu lebih baik bagiku.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

i) Seorang mukmin dilarang keras meminta mati kerana bosan dan tidak tahan menanggung sesuatu bencana yang menimpanya; sebaliknya dia mestilah mensifatkan bala bencana yang menimpanya itu sebagai ujian dan menerimanya dengan redha.

ii) Sesungguhnya segala dugaan itu adalah kaffarah (penghapus) dosa dan kesalahan orang yang ditimpa bencana tersebut . Oleh itu Allah menyeru kita agar menghadapinya dengan sabar dan akan ditulis pahala amal baik sebagai ganjarannya.

iii) Allah S.W.T adalah bersifat dengan Maha Pengasih dan Penyayang, Dia tidak akan membiarkan hamba-Nya berada di dalam kesusahan selagi hamba-Nya itu ingat dan berserah diri serta bertawakkal kepada-Nya dalam segala keadaan.

“Bagaimana kamu tergamak kufur (mengingkari) Allah padahal kamu dahulunya mati (belum lahir), kemudian Dia menghidupkan kamu; setelah itu Dia mematikan kamu, kemudian Dia menghidupkan kamu pula (pada hari akhirat kelak); akhirnya kamu dikembalikan kepadaNya (untuk diberi balasan bagi segala yang kamu kerjakan)”
(Surah Al-Baqarah 2: Ayat ke 28) 


sumber.

 Masej  nie tuk seorang sahabat dekcik yang dalam keadaan yang sangat kecewa,dan selalu minta untuk mati,harap dye tabah dan sedar, dan allah dapat memberi petunjuk hidayah kepada dye...amin insyallah...




Sunday, September 11, 2011

Wordless Sunday

Assalamualaikum..


Tepat pada pukul 12.51 pm hujan masih x berhenti lagi pada pagi tadi di alor gajah melaka..
ikotkan hati x nak bangun,ialah cuaca macam nie sedap selubung ngan selimut kain satin,mesti nyenyak
tido sampai x hingat..


Hurm lame gak dekcik x update blog nie, blog peribadi yang mengisahkan suke dan duke..tapi x semua dekcik cerita, hari ahad yang indah nie dengan hujan yang terhenti2 dekcik rase nak jiwang2 lah ckit..hehe..


Bukan jiwang ape,sbnarnye dekcik rindu sangat nak jumpa seseorang nie, hanya allah jew tahu betapa rindu nye dekcik kat  dye..ape lah nasib dah x ade mase nak jumpa..makin hari makin rindu dibuatnyer..huh xpe lah bersabar  jew lah kan..


Jika dye bukan jodoh dekcik kat dunia nie,biarlah di akhirat nanti dekcik jodoh ngan dye kekal di sana..
insyallah..doa kepada yang maha esa xpenah lekang..;)




Walau raga kita terpisah jauh namun hati kita selalu dekat, bila kau rindu penjamkan matamu dan rasakan aku,kekuatan cinta kita takkan  pernah rapuh,terhapus ruang dan waktu,percayakan kestiaan ini akan tulus aishiteru :D


Sunday, August 7, 2011

DEKCIK | HOT KISS, ROMANTIK NYER...

Assalamualaikum...

Ape khabar semua lame dekcik x update blg kali nie ade kekuatan ckit

nak update blog, huhu..kowng mesti x sabar nak dgr cerita kan..

mane x nye tajuk agak gempak lah gak kan..



Semalam Hang out ngan kawan2 saje2 lepas berbuke 2 nak cuci mata

lah nak cari baju raye, baju jalan semua, bosan x ade nak 

buat ape dkt umah sewa.so kuar jalan2 pegi jonker walk,

Taman cempaka, n dataran pahlawan.



Selama nie dekcik pg jongker x penah perasaan ade taman mini taw

ade lah dkt lorong 2, sebab nmpak mcm terlindungkan,kite owg

 masuk lah taman 2 sekali nmpak owg puteh, 

ngah cium mlot,dekcik terus padang belakang terkaku seketika,

kwn2 dekcik yg nmpak terus senyum2 malu..haha..

mane x nye selalu nmpak dalam movie tv jew kan..nie ambik

kau depan2 free show nmpak..hahaha....


Sepanjang berjalanan kite owg ape agy ambik gambar jew lah..

dekcik mls nak edit2 pic,kowng tgk lah bertapa

jakun nye kite owg..hahaha..






Ok Done..see u again...=D





Sunday, July 31, 2011

Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat

Assalamualaikum..

Dalam kesempatan ini dekcik mengucapkan takziah kepada keluarga

pakcik hanafi..kerana kehilangan seorang cahaya mata

yang tercinta, merupakan kawan dekcik pada waktu

sekolah rendah n menengah dulu..


Mintak jasa semua doakan roh Fatin fasihah binti hanafi ditempatkan

di tempat orang2 yang beriman ..AL-FATIHAH kepada Fatin..

Berita sebelum dye sakit dekat mesir dekat sini..

AL- FATIHAH..

Friday, July 29, 2011

Malaysia Tewas??

Assalamualaikum...

Selamat sejahtera semua, lama dah dekcik xupdate blog nie, oleh kerana 

malas, x ade mase n line internet slow, 2 lah dekcik malas btoi nak 

update blog, sejak mula belajar mmang x ade mase lah

nak berblogging semua. harap maaf yer..

Ok lari tajuk dah nie, tengOk title macam gempak kan..

actually dekcik terkilan semalam tengok perlawanan malaysia

vs singapura, x ade rezeki malaysia..



Punya lah teruja tengok bola semalam hura hara umah jadinye..

memang emosi lah kan tengok bola,

tapi geram tengok singapura yang saje nak menlengahkan 

mase, sakit hati jew, buat ape menang dengan cara kotor,

dah lah banyak permain import, x leh pakai langsung...


Ape pown malaysia memang terbaik lah, semakin maju

dan bagus bermain bola..memang tabik lah..

MALAYSIA BOLEH!!!!

Friday, July 15, 2011

Sejarah Hitam Di Dalam Wayang

Assalamualaikum..



Selamat malam semua..lame rasenye x update blog maaflah yer...bukan x nak update tapi maklum lah dah start belajar bzy lah ckit,nak2 dekat umah sewa 2 line BB sangat lah slow..hurm bosan kowt..Mesti kowng tertnya2 sejarah hitam ape 2..haish jangan pikir bukan2, saje wat tajuk mcm gitu, mcm gempak ckit kan..haha..


Actually dekcik nak kongsi cerita ngan kowg semua,HOBI dekcik suke sangat tengOk wayang n suke sangat kumpul tiket2 wayang, mesti ade segelintir kowng pown suke kumpul tiket wayang mcm dekcik kan..Setiap Tiket wayang 2 ade terselit nye sebuah cerita dan kenangan..


Nak jadikan cerita teringat time tu keluar tengOk wyng dengan buah hati,cerita ape ntah x bpe nak ingat lah mase tiket dalam pukul 2 lah, sebelum tu kite owg pg lah makan n solat, n then terlambat lah ckit masuk wyang..jalan pown dah macam lipas kudung..Bile dah masuk wyg confem2 lah lampu tutup,gelap kan susah nak nmpak ape2, dekcik plak lepas dah cek n koyak tiket ngan pekerja kat sane, dekcik letak lah tiket dalam handbag..boleh plak dalam wyg 2 dekcik cri tiket 2.


Bila dah dapat tiket 2,cari lah tempat duduk guna lampu enset jew lah,nak wat cm mane kan..sekali cari punye cari dapat lah.tapi tempt 2 dah ade owg duduk penuh lak 2 satu baris..mcm pelik kan..bile tengOk blik tiket wyng 2 rupa2 nye tersalah tiket wyg, yg dekcik tengok 2 tiket wyg yg lame nye..haha..geram jew buah hati dekcik 2 nasib baik dye x mrh,hanya mampu senyum jew..


Nasib baik lah terjumpa tiket yang betol kalau x malu jew diri lame2 kat dlam wyang 2..haha.n nsib baik lah x tersalah masuk wyng 2 agy lah memalukan kowt.. Pengalaman yang x dapat dilupakan lah bile teringat balik malu pown ade, nak tergelak pown ade gak..


Harap kowng enjoy dengan cerita dekcik nie, thanks singgah blog dekcik nie n bace blog dekcik..see u again n happy always...=D


Saturday, July 9, 2011

KERETA YANG BUAT DEKCIK TERGILA2KAN

Assalamualaikum




Ok nie lah kereta sport Latio keluaran nissan memang nie kereta idaman dekcik lah..peh berangan jew kan..tapi insyallah kalau kerja bagus kereta nie dekcik akan beli...Kereta LATIO warna putih nie jew lah dekcik nak FULLSTOP!!! ^__^


Sunday, July 3, 2011

Lepas Kite Mati Ape Jadi Ngan BLOG & FACEBOOK???


Assalamualaikum..


Dah berapa hari nak update blog tapi satu idea dekcik x jumpe..huh..akhirnya update gak blog dekcik nie..Hari nie dekcik nak berkongsi ngan kowng semua pasal satu isu kalau kite dah mati sape yang sign in blog n facebook kite?? mane lah tahu ade owg yang terdekat ngan kite menyalah guna kan blog n facebook kite..nauzubilah..




ape nak jadi ngan facebook kite nanti??

Sape yang akan sign blog tuk kite??




Time dekcik sedang search punye search terbace satu artikal di dalam facebook nie,terlintas nak berkongsi ngan semua bagi pengetahuan, n mesti setengah kowng semua dah bace kan..ok jom layan...



mari kita renung-renungkan bersama fikir-fikirkan bersama jika satu hari nanti kita mati, akaun facebook ini hanya kita yang tahu password hanya kita yang boleh access..   dan   selepas kita mati.. apa yang jadi pada akaun fb kita? mungkin ada yang akan ucapkan takziah mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu tetapi.. sedarkah kita gambar-gambar kita.. akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur? gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna macam mana nanti?

lelaki ajnabi terus-terusan tengok dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita.. walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada.. saham dosa terus meningkat..   macam mana? pernah terfikir tak? tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti? legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita? baju yang membalut aurat itu, bagaimana?   mungkin kini kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya   tapi di akhirnya nanti.. semua itu tidak akan membawa erti semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita..

cuba kita renung-renungkan, saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat   tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~   jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah mati itu pasti persiapkan diri untuk mati itu perlu..

moga Allah redha dengan perkongsian ini amin~   renung-renungkan da selamat beramal :)  

P/s: Sebar-sebarkan. Semoga Bermanfaat.
Sumber : layar minda 

Thanks sudi singgah ke blog dekcik nie..smile always =D


Thursday, June 30, 2011

APE PENDAPAT KOWANG??



Asslamualaikum..











Harap kowng semua sehat dah berbahagia hari nie,alhamdulilah masalah dekcik makin lame makin berkurang n dekcik dapat selesaikan dengan sebaiknye..Biasa lah bile nak mule belajar macam2 nak kene buat, n DUIT saat nie sangat penting bagi adik beradik yang semua nye masih belajar..


Dekcik sebagai anak sulung x tahu nak buat ape2 tuk keluarga n adik2...bersyukur kepada allah yang memberi rezeki dimana sahaja jika kite usaha..ok dekcik bkan nak cite psl nie sebenarnye..dekcik nak mintak ape pendapat kowng pasal blog dekcik nie??




Walaupun dekcik dah lame gak lah berblog tapi dekcik sentiase dalam proses pembelajaran, n sentiase akan cube btolkan kesilapan diri sendiri n cube membaiki dengan sebaik mungkin, insyallah..


Pada pendapat kowng blog dekcik nie mcm mane ok kew x?? ape yang perlu dekcik ubah ekk...dekcik rase nak kemas2 kan blog nie tapi mase nak mengadap blog jew x cukup rase nye, kene ambik mase, bile dah siap jew asgement pratikal dekcik, leh lah dekcik kemas kini blog nie..




Kenapa ekk..dekcik x leh wat facebook like kat entry..hurm x tahu lah mcm mane leh jadi mcm nie..banyak dekcik kene belajar agy nie..Harap kowng leh lah bagi kerjasama tuk dekcik memperbaiki blog dekcik nie..


Thanks singgah n bace blog dekcik nie..see u again..=D



ShoutMix chat widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ALwaYs HapPy Design with love by CikBulat