Sunday, July 3, 2011

Lepas Kite Mati Ape Jadi Ngan BLOG & FACEBOOK???


Assalamualaikum..


Dah berapa hari nak update blog tapi satu idea dekcik x jumpe..huh..akhirnya update gak blog dekcik nie..Hari nie dekcik nak berkongsi ngan kowng semua pasal satu isu kalau kite dah mati sape yang sign in blog n facebook kite?? mane lah tahu ade owg yang terdekat ngan kite menyalah guna kan blog n facebook kite..nauzubilah..




ape nak jadi ngan facebook kite nanti??

Sape yang akan sign blog tuk kite??




Time dekcik sedang search punye search terbace satu artikal di dalam facebook nie,terlintas nak berkongsi ngan semua bagi pengetahuan, n mesti setengah kowng semua dah bace kan..ok jom layan...



mari kita renung-renungkan bersama fikir-fikirkan bersama jika satu hari nanti kita mati, akaun facebook ini hanya kita yang tahu password hanya kita yang boleh access..   dan   selepas kita mati.. apa yang jadi pada akaun fb kita? mungkin ada yang akan ucapkan takziah mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu tetapi.. sedarkah kita gambar-gambar kita.. akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur? gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna macam mana nanti?

lelaki ajnabi terus-terusan tengok dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita.. walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada.. saham dosa terus meningkat..   macam mana? pernah terfikir tak? tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti? legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita? baju yang membalut aurat itu, bagaimana?   mungkin kini kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya   tapi di akhirnya nanti.. semua itu tidak akan membawa erti semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita..

cuba kita renung-renungkan, saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat   tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~   jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah mati itu pasti persiapkan diri untuk mati itu perlu..

moga Allah redha dengan perkongsian ini amin~   renung-renungkan da selamat beramal :)  

P/s: Sebar-sebarkan. Semoga Bermanfaat.
Sumber : layar minda 

Thanks sudi singgah ke blog dekcik nie..smile always =D


7 meluahkan perasaan:

aremieroul said...

hurm...betul3..

HeziqaMushadadLee said...

nice one..tu gune nye wasiat :)

bahiyahaziz ; said...

thats correct..

Ku Azhar said...

waa...btl3..bak nak tau password anda cepat! huhu :p

Maher Qaseh Emyra said...

maybe somebody yg boleh dipercayai can help us to keep our password and deactivate when we die .. MAYBE ~ juz de only one la kan . haha . kalau slh jgn setuju kate2 myra ni kak . hehe ..

Anis Adila Aris said...

pergh...sangat membina entry ni..
takut.. :'(

http://aniesandyou.blogspot.com said...

biar la danya terkubur sama dgn jasad ku ini

Pengakuan yang tulus dan jujur


ShoutMix chat widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ALwaYs HapPy Design with love by CikBulat