Wednesday, May 4, 2011

KAU KEJAM KAU PIJAK KAKI ANAK KUCING TU SAMPAI TEMPANG!!







Assalamualaikum..salam sejahtera semua..sedang berblogwalking tadi sambil 2 mencari2 idea tuk menulis dalam blog yang usang nie..agak lah kan..Kowng tengok tajuk 2 sangat gempak kan, sapa yang berani bace lah entry yang cukup ngeri dah menyakitkan hati so nak tahu cerita dekcik selanjut nya jom lah bace kisah seterusnya..layan...zasss....


Malam semalam punye lah berduyun2 baju dah macam kedai dobi dah,  macam biase lah dah basuh mesti lah nak sidai kain kan. maklum lah sampai pagi hingga ke malam x henti2 ngan  hujan kat alor gajah nie so sidai baju 2 di tunda lah sampai ke malam tapi baju still agy bau soflan kan..


Okyeh nak jadi kan cerita semalam dekcik nak lah sidai kan baru dua helai baju dekcik sidai ok dengan jalan menonog nye x padang kiri kanan bawah n atas, dah tentu lah jalan 2 pandang depan jew kan ade kew org jalan kebelakang..mesti kowng panas kan, ape lah sebenar yg dekcik nak cite nie..huhu relax2..


Mase dekcik dah sidai 2 helai baju 2 dekcik toleh belakang, tibe2 hati nie berdetik nak pandang bawah..dekcik pandang lah..Oh My..ya allah..dekcik tgk anak kucing  terbaring di lantai berlapit kan makmar yang sangat sejuk..dekcik terkejut kowt..nape lah anak kucing nie boleh ade kat sini terbaring lak 2..


Dekcik ape agy terus goyangkan tubuh anak kucing 2,tengok dye mati kew x..mane lah tahu mati kew kan..aduyai..tarik nafas lega hidup agy anak kucing nie sebab dye bagun nak berjalan..alih2 bile dye berjalan...alamak kaki dye seblah dah tempang..mengigil dekcik serte merta..dekcik kew yang pijak kucing 2 sampai kaki dye jadi tempang..tegok anak kucing 2 jalan dah x seimbang jalan2 jew jatuh tergolek..


Agak2 kucing 2 paham x dekcik cakap, kesian kecik2 agy anak kucing lagi dah tempang cm 2..deckik pakai kasut x terase plak anak pijak ape2, dengar suare kucing 2 menjerit jauh sekali keadaan time 2 senyap jew hanya bunyi nyamuk jew...Dekcik Mintak Maaf kat kucing 2, X tahu lah kat mane kucing 2 sekarang, dekcik tengok balik dah hilang..adekah dekcik yang salah??? sedeh nye..ksian kucing 2..


Jangan nanti anak kucing 2 cari dekcik akhirat nanti sudah lah, dekcik dah mintak maaf dah x tahu nak wat ape..Thanks sudi bace blog dekcik..sila datang agy..=D jom klik nuffnang n HB..satu penghargaan buat si dye..






36 meluahkan perasaan:

Anis anak wong said...

ish..cian nye kucing tuhh..kejam laa mnusia skang neyh...

jeely jelly said...

eyh2.. betol ke dekcik yg terpijak ??
saye ade sekor kucing tempang, sejak lahir mmg dah tempang.. dulu mase die kecik..tgk kesian je.. tp skng die dh bersemangat, berlari sane sini :)

Dekcik said...

anis> huhu..bace abis x bce entry nie..

Dekcik said...

jeely> x tahu lah yunk...2 lah rase serbe salah agy nie..

Myung Dae said...

AYOKKK!! Terpijak. hehe. tu bukan salah sendiri tu . Mungki dah lame kot kucing tu tempang (^_^) semoga die sihat dan selamat ..

Ashraf said...

wuish..nseb baik hidup lg anak kucing tu..

Dekcik said...

myung> salah dekcik kew..huhu...oh tidak..

Dekcik said...

ashraf> 2 lah nasib baik hidup agy..klu x mmng x tido mlm dekcik di wat nyer..

Cik Bidadari said...

http://bidadari7syurga.blogspot.com/2011/05/always-happy.html usha... seperti yang dijanjikan

Cik Bidadari said...

http://bidadari7syurga.blogspot.com/2011/05/always-happy.html... seperti yang dijanjikan...

redzwanie redzmann said...

kejamnye manusia ske menganiaya binatang yg lemah..geram2...!

AiMaN said...

xmo kwn...dekcik jaat..hik3

jmpu singgah baca entry baru : http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/05/sebab-atok-ceraikan-nuffnang-tanpa.html

ghost writer said...

belailah kucing macam belai kekasihmu...

kim heeruul said...

xkan u yg pijak..?

hope kucing tu x apa2..amin..^^

trigyy said...

dekcik2x.. btw, hati tu dah ckup baik tu.. sjuk dgar citer nie.. hehhe

Novelgurl said...

x sengaja tak pe la..okey kowt..down worry k =)

dri blog kak Yana aka cik bidadari ;D

Dekcik said...

cik bidadari..thanks sis..lov u..

Dekcik said...

wani> bace lah entry smpai abis..huhu..

aiman> sedey dekcik x ade niat pown..

Dekcik said...

DW> dekcik takot kucing...huhu

kim> 2 lah dekcik pown x perasaan lah...

Dekcik said...

trigyy>hehe..terima kasih u..hehe..

novel> xpe kan..risau..anyway thanks singgah..

Syaira Kayy said...

wuuu .. ciannye ,
i love cats a lot .
sbb kucin cute, sweet dan manja <3

nelly said...

kucing ?
suka kucing hitam ~

Dekcik said...

syaira> ksian kan..harap2 kucing 2 sehat..

Dekcik said...

nelly> hehe..kat blog nelly ade kucing htam kan..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Maafkan Cik Bunga yerkk... !___!)

Mintak diri dulu, isk²... :(

Dekcik said...

xik bunga> kenapa??/haaa...

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

sengat said...

miaw! miaw! miaw!! cakit la dekcik..nape pijak miaw!! nanti miaw pangil geng cakau dekcik..miaw!! miaw!!

Arol Mubin said...

Pergh! Tajuk gempak, ingatkan Dekcik tengok orang pijak kaki anak kucing. Haha. ;D

Entri terbaru : Siapa sebenarnya PARAPARA SAPURA? Hurm. =.='

Dekcik said...

BE> thanks singgah nti dekcik terjah blog awk..

Dekcik said...

sengat> hahaha..jaat jaat takot kan dekcik..hehe..

josrevalution said...

salam kenai..uis..kcian kucin tempag tu..hehe..followed u blog..pls folo me to yer
cara supaya right klik dan hight light teks tidak berfungsi di sesebuah website(blog)

Dekcik said...

josrevalution> hehe..ok t dekcik follow yer..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

alahai kesiannya dia...
dia tak jerit ke??
kalau dia tak jerit, bukan salah dakciklah tu...
mesti ada orang yang dah buat dia macam tu...
huhu...
shiannya dia...
OE sayang sangat dekat kucing...
sangat sangat...
(n_n)

Dekcik said...

OE> 2 lah x dgr suare kucing 2 pown..=(

Cik Rose Cute said...

follow sini...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/


ShoutMix chat widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ALwaYs HapPy Design with love by CikBulat