Saturday, May 14, 2011

Kawan Dekcik Yang Kene Simbah Asid



Assalamualaikum..




Entry panas n menakotkan bagi semua di luar sane, terutama kawasan panas kat KL tu..Sekarang nie heboh pasal gejala simbah asid, memang menakotkan lah asid tu..dekcik rase suspek owg yang same yang penah simbah asid kat kawan dekcik di KL..


Sebab kawan dekcik cakap yang buat 2 india, x ade owg lain lah tu..Tu lah suspek dye mmang lah kene tangkap cepat india nie sebab dye sangat bahaya, dekcik rase dye nie ade masalah mental lah..


Sape yang ingat agy entry dekcik yang nie pasal kawan dekcik yang terkene asid tu.. x lah masuk berita..maybe diowng x teruk tapi ramai kowt yang kene..kesian..


Dekcik pesan pade blogger semua hati2 lah yer...Bagi perempuan jaga2 jangan jalan seorang ok..Nak tahu muke suspej jom tengok sini.
ok thanks sudi bace n singgah blog dekcik..=)


klu suke blog dekcik like lah fan page nie..







Wednesday, May 11, 2011

Juvana..



Assalamualaikum..


Sekarang nie dekcik layan cerita drama bersiri lah plak kat tv3 nie..Oleh sebab Zahiril Adzim berlakon dekcik pown tengok la jalan cerita JUVANA boleh tahan lah best nye..Tengok cite nie wat jadi teruja nak tahu kisah seterusnya..Kalau kowng nak tahu cm mane cite dye layan lah setiap hari isnin 9 malam..cite nie best...


Nie sinopsis cerita juvana..


Sinopsis Juvana di TV3

Kisah Juvana bermula apabila Daim bin Yahya (Zahiril Adzim), seorang remaja 17 tahun yang pendiam dituduh membunuh ibunya dan teman lelaki ibunya. Tidak upaya untuk membela diri dan membuktikan kenaifannya, Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti (sebuah sekolah NGO) sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan.





Bermulalah episod ngeri Daim yang menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar diketuai oleh Botak (Johan Ariff). Encik Raja (Bront Palarae), warden yang tiada belas kasihan hanya membiarkan kejadian tesebut terus berlaku. Pengawal sekolah, Tony (Hariry) yang menggunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah hanya memburukkan keadaan Daim. Cikgu Ariffin ( Beto Khusairy) dan Cikgu Azmee (Irfan Roslan) juga mengambil langkah atas pagar dan enggan masuk campur dalam kes pergaduhan pelajar.

Daim hanya mempunyai harapan semula apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), seorang tokoh guru bimbingan dan kaunseling menerima tawaran untuk mengajar di Sekolah Wirabakti. Cikgu Zakiah teruja dengan tawaran tersebut dan bercita-cita untuk membimbing pelajar-pelajar di sekolah juvana. Namun begitu,, tugasnya tidak mudah dilaksanakan kerana pelajar-pelajar di sana samseng belaka dan tidak mahu belajar. Warden Raja tidak suka dengan kehadiran Cikgu Zakiah kerana dia memerlukan lebih ramai pengawal dan bukannya guru. Bagi Warden Raja, Sekolah Wirabakti hanyalah sebuah penjara untuk pesalah-pesalah juvana dan cuma kekerasan yang dapat mengawal budak-budak tersebut.

Di bawah bimbingan Cikgu Zakiah, Daim mula mendapatkan keyakinan diri apabila dia menyertai kelab pendebatan. Daim sudah berani melawan balik Botak dengan cara psikologi untuk meleraikan pergaduhan dan mula mendapat sokongan daripada pelajar-pelajar lain. Namun, apa yang Daim dan Cikgu Zakiah tidak tahu ialah isi hati Warden Raja yang dilihat seakan setuju dengan perubahan positif yang berlaku dalam sekolah tersebut. Daim dan Cikgu Zakiah sedang berdepan dengan ancaman nyawa daripada pihak yang tidak menyenangi tindakan mereka. Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Juvana, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.




Trailer Juvana 


video

Ok rugi kalau x tengok. best kowt..Ok dah bnyak sangat nie..kang bukan kowng bace pown..hehe..
Anyway  Thanks singgah blog dekcik nie..sudi lah klik nufnang n HB..=D




Sunday, May 8, 2011

CONTEST: SAYA SUKA ICE CREAM




Assalamualaikum..


Sedang berblogwalking tadi ternampak lah contest nie..dekcik ape agy

join lah dah kowt x join contest, al maklum lah  join x menang2 pown..huhu..

So dekcik join lah contest yang dianjurkan oleh syie sape nak join

klik pade banner k..ok pic yang dekcik nak pertaruhkan..
=
=
=
=
=
=
=

Ok dekcik tag..


Ok done..ape agy jom lah join..

Thanks singgah jom klik2 nuffnang n HB..






ShoutMix chat widget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2011 Reserved to ALwaYs HapPy Design with love by CikBulat